با گرم شدن هوا تعریق بیش از حد به دلیل رطوبتی که روی پوست و لکی که روی لباس ایجاد میکند و به دلیل بوی نامطبوع و ناخوشایندی که دارد، عامل آزار روانی و جسمی بسیاری از افراد است. با شرح حال گیری و معاینه کامل و انجام آزمایش های لازم هرگونه علت زمینه ساز این مشکل پیدا و برطرف میشود، اما بسیاری از بیماران که هیچ اختلال زمینهای ندارند، میتوانند با رعایت بهداشت و شستشوی مرتب بدن و استفاده درست و مناسب از محصولات بهداشتی ضد تعریق یا خوشبو کننده مشکل شان را حل نمایند. از جمله این محصولات انواع اسپری های دئودورانت و مام رول ها هستند
دئودورانت یا ضد تعریق
دئودورانت به معنای بوزدا و از بین برنده بوی بد است. دئودورانت ها یا ضد عرق ها محصولی هستند که از تولید بوی بد جلوگیری مینمایند. دئودورانت ها از نظر فرمول ساخت دارای سه ترکیب اصلی روغن معطر، اسانس و الکل میباشند. مواد ضدباکتری، خوشبو کننده ها و مواد مراقبت از پوست از مواد اصلی تشکیل دهنده این ضد تعریق ها میباشند. معمولی ترین آنتی باکتریال موجود در دئودورانت ها الکل است. از دئودورانت ها به صورت مستقیم بر روی پوست استفاده میکنیم. این مواد پوششی را بر روی پوست ایجاد میکنند که در هنگام تعریق بوی بد بدن را میگیرند. دئودورانت اجازه نمیدهد که باکتری ها ایجاد شود تا بدن بو بگیرد ولی اصلا به این معنا نیست که رطوبت و خیسی عرق را هم مهار میکند.
دئودورانت های طبیعی اغلب عرق را کنترل نمیکنند اما میتوانند از راه امن تری به کنترل بوی بدن بدون کمک آلومینیوم بپردازند. معمولا نمک های معدنی اصلی ترین اجزای کنترل کننده بو در دئودورانت های طبیعی هستند. نمک های معدنی و پتاسیم در کنار یکدیگر به طور کاملا طبیعی یک لایه موقتی را روی پوست تشکیل میدهند تا این که منافذ را ببندند. این لایه از رشد باکتری هایی که باعث ایجاد بو میشوند، جلوگیری مینماید. موادی مثل زغال فعال، جوش شیرین و روغن نارگیل هم در دئودورانت های طبیعی برای کاهش باکتری ها میتواند استفاده شود.
فواید استفاده از دئودورانت ها
کنترل تعریق زیربغل
جلوگیری از ایجاد بوی بد
جلوگیری از خیس شدن زیاد
نرم شدن و روشن شدن زیر بغل
افزایش اعتماد به نفس
استفاده از لباس های روشن و تیره
تفاوت اسپری دئودورانت با مام رول
درک تفاوت مام رول و اسپری دئودورانت به ویژه برای آن دست از افرادی که همیشه با مشکل تعریق زیر بغل مواجه هستند بسیار ضروری ست. تعریق زیر بغل، ابتدا با حس نمناکی شروع شده و کمکم به مرحله تعریق شدید میرسد آن قدر که از روی لباس نیز قابل رؤیت میشود.
-یکی از اصلی ترین تفاوت های مام رول و اسپری دئودورانت این است که اسپری های دئودورانت معمولا به صورت پودری و ساده هستند اما مام رول ها به صورت تماسی و با غلتاندن به روی پوست مورد استفاده قرار میگیرد.
-اگر جزء افرادی هستید که خیلی عرق نمیکنید در حدی که لباستان خیس شود ولی متأسفانه از بوی بد رنج میبرید، بهترین محصول برای شما مام رول ضد تعریق یا دئودورانت است. زیرا در ترکیب آن از مواد آنتی باکتریال و الکل استفاده شده و با مصرف آن به جنگ با باکتریهای مولد بوی بد میرویم.
-اما برخی ممکن است با تعریق زیاد در زیر بغل مشکل داشته باشند. این افراد بهتر است از اسپری دئودورانت یا ضد تعریق استفاده کنند. این اسپری ها کمک میکند تا میزان تعریق تا حد چشمگیری کاهش پیدا نماید.
-مام رول ها ها میتوانند مدت زمان بیشتری نسبت به اسپری های دئودورانت بدن شما را از عرق کردن در امان نگه دارند. اما اگر با استفاده از اسپری راحت تر هستید، دئودورانت های پودری نسبت به حالت بدون پودر نیز مدت زمان بیشتری از عرق کردن جلوگیری مینمایند.
-برای گرفتن بهترین نتیجه از ضد تعریق ها و دئودورانت ها، بهتر است اسپری دئودورانت را قبل از اینکه برای خواب به تخت بروید استفاده نمایید و مام رول دئودورانت را صبح که از خواب بیدار شدید.
دئودورانت ها سرطان زا نیستند
برخلاف وجود برخی گزارش ها مبنی بر خطر ایجاد سرطان های پوستی یا سرطان پستان به دنبال مصرف ضد تعریق ها و دئودورانت ها، این ادعاها پایه علمی ندارند و محققان مرکز ملی سرطان و سازمان غذا و داروی آمریکا وجود ارتباط میان مصرف این ترکیبات و ابتلا به سرطان پوست و پستان را تایید نکردهاند. با این حال برای اطمینان بیشتر بهتر است از مصرف بیرویه این محصولات بپرهیزید و ترجیحا از محصولات بدون آلومینیوم استفاده کنید زیرا در مطالعات انجام شده خاصیت سرطان زایی این محصولات را به آلومینیوم یا پارابن ارتباط دادهاند.
اگرچه که هنوز هیچ سند و مدرک دقیقی مبنی بر تاثیر مستقیم آلومینیوم بر سرطان سینه و آلزایمر وجود ندارد اما ممکن است که مصرف مداوم به تشکیل این بافت های خطرناک کمک کند. بدن ما به آلومینیوم هیچ نیازی ندارد و باید بدانیم که دقیقا چه چیزی را به پوست خود میزنیم و در نتیجه باید از جذب شدن آن به پوست و جریان خون جلوگیری نماییم.